Octombrie 2020

Iunie 2021 (extraordinara)

📢 Luni 14.06.2021, ședința extraordinară de consiliu, ora 8.00.
‼În cadrul acestei ședințe de Consiliului Local, se solicită, la punctul 1 de pe ordinea de zi, votul consilierilor pe rectificarea bugetului.
✅ Consilierii Partidului Verde au solicitat in scris amânarea alocării sumei de 30.000 lei pentru documentație si 578.100 lei pentru execuția canalizarii pe strada Petrachioaia, fază a 2-a, prevazute la Cap. 74 „MEDIU” și redistribuirea acestora pentru identificarea și realizarea soluțiilor de aducere în parametrii funcționali a canalizării menajere în locurile în care canalele refuleaza la fiecare ploaie mai serioasă pe strazile: Imasului, Stefanesti, Domnița Ralu, Găneasa s.a.‼
‼‼‼ Considerăm că este o urgență de sănătate publică remedierea situației canalelor care REFULEAZA dar și mărirea capacității stației de epurare, înainte de orice demersuri de continuare a extinderii rețelei de canalizare și înaintea oricăror alte investiții care nu sunt prioritare.
✅ De asemenea, considerăm că alocarea sumei de 130.000 lei pentru realizarea documentației în vederea realizării trotuarelor pe DN2 prevăzute la cap. 84.02 „STRAZI”, nu este necesară și nici legala atâta timp cât pentru aceasta problema au mai fost alocate de cel puțin câteva ori fonduri, așa cum rezultă dintr-un Proces Verbal de ședință din 27.11.2015.‼‼
‼‼Observăm că primarul alocă și cheltuie sume importante la anumite intervale de timp, pentru tot felul de documentații și proiecte fără a mai efectua investițiile respective.‼‼
☝️La fel a procedat și cu documentația pentru camerele de supraveghere pentru care a cheltuit o anumită sumă în 2016, iar în bugetul pe acest an și-a propus să cheltuie o altă sumă.
‼Stimați concetățeni aceștia sunt bani pe care primarul îi plătește din buget fără să avem vreun beneficiu.👈
✅Consilierii Verzi te informează!
‼ Ședința de consiliu local de astăzi, având printre altele, ca principal subiect, rectificarea bugetară, s-a desfășurat sub aceleași tipare, respectiv NEPUTINȚA consilierilor PNL de a purta discuții pertinente și argumentate pe subiectele supuse votului.
☝️Deși s-a formulat o propunere pentru soluționarea unei probleme stringente de sănătate publică, care presupunea amânarea temporară a extinderii rețelei de canalizare, faza a 2-a Petrachioaia și redirecționarea fondurilor respective pentru remedierea situației privind refularea unor guri de canal în mai multe locuri din comuna, consilierii majoritari PNL nu au votat acest lucru.
❌Dar nici nu au venit cu vreo propunere!❌
‼Adevărata preocupare a actualei administrații nu este grija față de cetățean, pe care să-l scoată la propriu din mezeriile deversate de acele canale, ci de a cheltui banii publici pe tot felul de studii, documentații și lucrări fără însemnătate, supraevaluate și prost realizate.
👉Așa a fost si in cazul unui alt subpunct al respectivei rectificări, față de care ne-am exprimat dezaprobarea ca urmare a faptului că pentru aceasta au fost alocate fonduri de mai multe ori, ultima dată în noiembrie 2015, fără a se executa lucrarea.
👉Este vorba despre documentația privind realizarea trotuarelor aferente DN2, infrastructura promisă de mai bine de 10 ani, despre a cărei necesitate de realizare nu are rost să mai discutăm.
‼Fiți informați și cu judecată!
‼Nu vă lăsați manipulați de aparențe, de cele mai multe ori acestea înșeală!